17 Ekim 2015 Cumartesi

Marslı - The Martian Filmini Sinema'da İzledim..

Bugün Marslı filmine gittim.NASA 'nın MARS'taki "MARSTA SU BULDUK" açıklamasından sonra gösterime girmesi tabiki manidar oldu.

Filmin içeriğini anlatmadan önce MARS ile ilgili bilgi vermek istiyorum.UZAY ve GEZEGENLER hakkında merakı olan ve ilgi duyan biri olarak MARS tüm gezegenler arasında yaşama koşulları DÜNYAYA benzeyen tek gezegen.Su var fakat buz halinde.Oksijen ise atmosfere yapışmış bir durumda.Yani Mars'ta oksijen bulunmuyor.Filmi izlediğinizdede MARSLI filmindeki astronutun nasıl oksijen sıkıntısı çektiğini,buna nasıl çözüm ürettiğini.Marsta nasıl patates yetiştirdiğini izleyeceksiniz.

NASA'NIN MARS PROGRAMI

NASA Mars ile ilgili yaptığı programlar arasında son 100 yıl içerisinde orada koloni kurmak var.Yani yaşam koşullarının insanlar tarafından oluşturulduğu bir gezegen düşünün.Bunu başarmak için çalışıyorlar.Neyseki Marslı filmininde aslında özeti budur.

Filmin konusu Mars'ı keşif için giden 5 astronot vardır.Tam dönecekleri sırada bir FIRTINA çıkar.O fırtınada bir arkadaşlarını alır ve götürür.Diğer arkadaşları öldüğünü düşünerek gemilerine biner ve dünyaya doğru hareket ederler.

Fakat bir süre sonra bu astronot bir şekilde hayatta kalmayı başarır.Kolonisine döner ve botonik suni bir ortam ile patates yetiştirmeye başlar.Tam 1 yıla yakın süre orada kalır ve hayata tutunur.Bu esnada dünya ile bağlantı kurmaya çalışır. NASA çalışanları adamlarını o gezegende ölüme terk etmez ve onu kurtarma ekibini gönderirler ! O ekip onu orada bırakan arkadaşlarıdır.

Marslı Filminden Bazı Karelerde Paylaşmak istiyorum:





GERÇEK MARS YÜZEYİNİN FOTOĞRAFLARI

MARS YÜZEYİ - NASA

Türkiye'nin hd film izleme sitesi olan hdfullfilmizlesene.com ise Marslı filmini sizlere altyazılı olarak izleme imkanı sunuyor.

Filmi izlemek için ilgili bağlantı: marslı izle

NASA 'nın MARS hakkında bilgi verdiği bağlantı: nasa martian

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder