14 Ekim 2015 Çarşamba

Hannas 'ı 720p izlemek isteyenler el kaldırsın?

Yerli filmler sektörü oldukça gelişti.2015'te bu adeta deyim yerinde ise tavan yaptı.Dabbe,Siccin tarzı yerli korku filmleri insanlar tarafından izlendi.Sinema severler açısından farklı bir seneyi geride bıraktık sayılır..
Hannas filminin baş rolünde Furkan Kızılkaya oynamış.Ben film ile ilgili görüşlerimi aşağıda paylaşacağım.



Hannas: Karanlıktan Saklanan HD izle

Çekilen filmin türü ne olursa olsun, ister korku-gerilim, ister dram Türkiye sinemasının “ülkemizde teknik imkânlar yeteri kadar gelişmiş değil“ şeklinde bir argümanı kalmadı artık.

Buna daha önceki birkaç yazımda da değindiğimi hatırlıyorum; özel efektler ve post prodüksiyon teknolojisinde Avrupa’da neyse bizde de o! Hal böyle olunca elinizdeki zekice yazılmış bir metin, iyi kurgulanmış bir senaryo ve düzgün oyuncularınız varsa yerli korku sinemamıza yeni bir film kazandırmak işten bile değil! Öyle ki türün gişede de yüzleri güldürdüğünü düşünürsek, 2 haftada bir yeni bir korku filmiyle yüzleşmemiz de artık normal hale geldi. İşte bu Cuma vizyona giren Hannas: Karanlıkta Saklanan filmi de yerli korku sinemamızın yoğun trafiğinde, kendisine yer arayan bir yapım. Kendi kulvarındaki pek çok benzer film gibi içinde yaşadığımız toplumun aşinası olduğu korku kaynaklarından besleniyor Hannas; cinlerden! İslam dininin kutsal kabul ettiği Kuran’ın pek çok ayetinde varlığından bahsedilen Cinler, korku sinemamızın temel yapı taşı haline geldi diyebiliriz; ki bence bunda bir mahsur da yok. Belki her senaryonun temasında yer almasından seyirciye gına geldi ama madem “yerli malı, yurdun malı işler yapın” diyorsak sinemacılara cinlerin, muskaların, yazmaların, büyülerin filmlerin temel yapı taşı olmasına da bozulmamak lazım. Yeter ki başarılı bir biçimde senaryoya yedirilip, mutaassıp kanalların 0-5 yaş seviyesi için çektirdiği diziler kıvamında, önümüze sinema filmi diye sunulmasın. Yönetmen koltuğuna geçen Kamil Aydın da bu durumun az çok farkında olacak ki Hannas’ın eli yüzü düzgün bir proje olması için uğraş vermiş. Doğaüstü bir varlığın, muska benzeri bir yazıt ile korumaya aldığı bir gömü, “hazine avcısı” iki kafadar abi-kardeş tarafından keşfedilir. Durumun vahametini ilk kazma vuruşlarında fark eden uyanıklar, yanlarına bir de cinci hoca alıp, gömüyü çıkartırken kendilerini de emniyete alırlar. Ama gömünün ‘esas’ sahibinin affı yoktur ve musallat olacak başka bir kurban olarak kız kardeş Elif’i seçer! Öte yandan, girişken ve mesleğinde heyecanlı bir genç olan psikiyatrist Mert, işe başladığı özel psikiyatri kliniğinde bir yandan hastalarını anlamaya çalışırken, diğer yandan hastanenin ‘kendi içerisindeki düzenine uyum’ sağlamaya çalışır. Neferi olduğu bilime olan sağlam inancı ise delirdiği için kliniğe getirilen Elif’in anlattıkları ve yaşadıklarıyla sorgulanacaktır. Bu kısa konu özetiyle, filmin merkezine alsa da salt cinlere saplanıp kalmadığını, yüzlerce yıldır süre gelen bilim ve din çatışmasını da kendi yöntemleriyle tekrar masaya yatırdığını söyleyebiliriz. Özellikle akıl hastanesi cephesinin filmin psikolojik gerilimine hizmet ettiğini belirtmek gerek. Hastane sahibi ve başhekim
Kasım Bey’i (Murat Ercanlı) psikoloji biliminin kati bir askeri olarak çizen film, Kasım Bey’e atfettiği bazı replikleriyle de toplum dışına itilen, deli gömleği giydirilen insanların ucube değil sadece genelden farklı olduğunu ifade ediyor. Kasım Bey’in katı tutumu karşısına Mert’in şüpheciliğini koyan senaryo yapısı, her iki tarafın da, hem bilimsel hem ruhani olanın da aynı düzlemde kabul edilebileceğini iddia ediyor. Tabii bir adım daha öteye giderek bilime, “senin de çözemeyeceğin şeyler var” dediğini de eklemek gerek. Zaten filmin jenerikteki finali de bu duyguyu besler biçimde tasarlarmış. Gerilim sahneleri – örneğin cinin Elif’in bedenini ele geçirdiği planlar- teknik anlamda genel olarak iyi kotarılan filmin oyunculuklarında ise başrol Hazal Şenel harika bir performans ortaya koyuyor. Sinemada ilk uzun metrajlı rolüne soyunan Furkan Kızılay ise uzun yıllar sürdürdüğü dizi oyunculuğundan tam olarak sıyrılamamış olsa da, gelecek için umut vaat eden bir oyunculuk çizgisine sahip. Filmin Hazal Şenel ile en başarılı kastı Emin Gümüşkaya karakterinin rolü sınırlı olsa da akılda kalıcı bir etkiye sahip. Uzun lafın kısası, yaz sıcakları bastırmadan bir doz yerli korku-psikolojik gerilim almak isteyenlere Hannas: Karanlıkta Saklanan 95 dakikalık farklı bir seyirlik sunuyor.

Tüm bunları sizde yorumlamak isterseniz film izleme sitesi www.hdfullfilmizlesene.com 'girip bir film izleyebilirsiniz.

İlgili bağlantı: hannas karanlıkta saklanan izle

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder